Cu toții ne dorim să avem o conexiune cu exteriorul, cu natura, indiferent de locația în care ne aflăm, fie că vorbim despre propria locuință, locul de muncă sau chiar un loc public. Acest lucru nu este, însă, cel mai ușor de obținut, dată fiind vremea schimbătoare și uneori extremă regăsită pe teritoriul țării noastre. Iernile reci și verile arzătoare ne condiționează de cele mai multe ori să ne petrecem majoritatea timpului din zi în interior, unde toate elementele legate de climă pot fi controlate după bunul plac.

Cum ar fi însă dacă ai putea controla aceste aspecte și într-un spațiu exterior? Acoperirea unei terase este cel mai important pas în crearea spațiului ideal pentru relaxare. Este și punctul de plecare către amenajarea unei terase complete, pentru orice anotimp. Atunci când îți pui întrebări legate de acoperirea terasei, gândește-te la soluții care să te avantajeze pe termen cât mai lung. Dacă îți place să petreci timp în aer liber, însă confortul termic este la fel de important pentru tine, ai aici soluția: pergole bioclimatice.

O pergolă bioclimatică automatizată, cu lamele de aluminiu și structură de aluminiu extrudat vopsită în câmp electrostatic va reprezenta soluția salvatoare pentru terasa ta. Cu pergole bioclimatice, poți avea o terasă acoperită sau descoperită printr-o apăsare de buton. Lamelele de aluminiu care se rotesc și se retrag îți permit să controlezi lumina de pe terasă și să adaptezi nivelul de acoperire în funcție de vremea de afară.

Pergole bioclimatice reprezintă cea mai potrivită modalitate de acoperire a spațiilor exterioare pentru clienții ce și-ar dori să petreacă cât mai mult timp în aer liber, într-o atmosferă plăcută, pentru cei ce își doresc posibilitatea de a regla volumul de lumină sau umbrirea dorită, pentru cei ce doresc să își creeze spații interioare ergonomice prin raportul optim de lumină-umbră și pentru cei ce își doresc confort și calitate la nivel maxim.

Cu ajutorul acestui sistem de acoperire, puteți stabili noi limite între umbre și claritate și creați jocuri de lumină într-un nou spațiu, neatins de vreme. Designul esențial și tehnologia avansată sunt noile frontiere ale arhitecturii bioclimatice în aer liber pentru a exploata mediile externe ale caselor private și spațiilor publice pe tot parcursul anului.

Pergole bioclimatice reprezintă un mod de acoperire al spațiului ce combină forma și funcția. Tehnologia “bioclimatică” ajută la optimizarea spațiului printr-o protecție solară inteligentă, o reglare naturală a temperaturii, posibilitatea unei ventilări potrivite, precum și protecția împotriva elementelor naturale mai extreme, vânt, ploaie sau ninsoare.

Pergole bioclimatice pot fi o extensie a spațiului interior sau o funcție de sine stătătoare, detașată de clădire. Această soluție este potrivită pentru o multitudine de spații, de la locuințe individuale până la spații publice precum restaurante, cafenele, hoteluri.